Przepis na ciasto czekoladowe bez jajek – wegańska wersja
Przepis na ciasto czekoladowe bez jajek – wegańska wersja
Przepis na ciastka owsiane z czekoladą
Przepis na ciastka czekoladowe z rodzynkami
Brownie ze śliwkami – przepis
Idealny deser do kawy albo na spotkanie ze znajomymi, a także na każdą okazję i… zupełnie bez okazji? Odpowiedź jest prosta: kruche ciasteczka czekoladowe. Aromatyczne, słodkie, a jednocześnie niesamowicie chrupiące. Można się zakochać. Teraz wcale nie musisz polegać na tych dostępnych w sklepie. Wyczaruj własne. To prostsze niż myślisz. Sprawdź łatwy przepis!
Urodziny, jubileusz czy inna ważna uroczystość bez tortu? Nie ma mowy! Ten wykwintny deser nadaje imprezie bardziej podniosłego charakteru i… jest po prostu najpyszniejszym daniem wieczoru. A jaka jego wersja cieszy się największą popularnością? Równych sobie nie ma oczywiście tort czekoladowy. Zastanawiasz się, jak przygotować idealny krem czekoladowy do tortu? Czytaj dalej, a wszystko stanie się jasne!
Eklerki to jeden z tych deserów, któremu nie sposób się oprzeć. Chrupiące, a zarazem aksamitne, sprawdzają się doskonale podczas popołudniowego spotkania przy kawie, jak i rodzinnego weekendu. Zastanawiasz się, jak przygotować pyszne eklerki czekoladowe? Sprawdź przepis krok po kroku i zachwyć swoich najbliższych!
Szarlotka to jedno z najbardziej lubianych ciast w Polsce. Połączenie kruchego ciasta a aromatycznymi, doprawionymi cynamonem i skarmelizowanymi jabłkami nie ma sobie równych. A może jednak? Prawdziwym hitem ostatnich lat jest ciasto czekoladowe z jabłkami? Jeśli jeszcze nie zdarzyło Ci się próbować, koniecznie nadrób zaległości. Poznaj wskazówki, które pozwolą je przygotować w najlepszej wersji!
Czy istnieje coś lepszego niż czekolada? Oczywiście, że tak. Jeszcze więcej czekolady – zwłaszcza takiej o głębokim, wielowymiarowym smaku. Palce lizać. Jeśli masz ochotę zajadać się pysznościami, których stopień „czekoladowości” sięgnął zenitu (albo trochę dalej…), koniecznie sprawdź, jak przygotować ciasto czekoladowe z czekolady – takie, w którym ten smakołyk jest wykorzystany dwukrotnie.
Tort jest tradycyjnym ciastem podawanym przy okazji ważnych uroczystości jak rocznice urodzin, śluby czy komunie. Kojarzy się raczej z ciężkich, mocno słodkim ciastem, ale warto wypróbować jego lżejszą wersję, choćby przy okazji letnich uroczystości. Poniżej znajdziesz przepis na pyszny, lekki tort z białą czekoladą i owocami.