Suflet czekoladowy z płynnym środkiem – aksamitna przyjemność z niespodzianką

To jeden z najtrudniejszych deserów. Jest tu wiele elementów, które mogą się nie udać. Ciasto musi być wyrośnięte, chrupiące i lekkie, ale w środku na jedzącego musi czekać niespodzianka – płynny środek z rozlewającej się czekolady, który jest asem w rękawie tego deseru. Jak go przyrządzić, by miał w sobie to coś i nie okazał się tylko kolejnym ciastem czekoladowym?

Czytaj dalej
 

Przepis na szybkie ciasto czekoladowe – gotowe w 60 minut!

Ciasto czekoladowe to klasyk w kuchni. Jednak ile osób, tyle pomysłów na wykorzystanie czekolady. Czasem, gdy brakuje nam czasu, sięgamy po przepisy, które gwarantują smaczny wypiek, ale dopiero po kilkudziesięciu minutach. Tym razem przyszedł więc czas na ciasto w godzinę. Spróbujecie?

Czytaj dalej
 

Tarta czekoladowa z malinami – smakuje i wygląda

Tarty to taki rodzaj ciast, który rzadko kiedy nie znajduje amatorów. Wszyscy lubimy, gdy na kruchym spodzie pojawia się smak słony lub słodki. Tarty na słono cieszą się bowiem niemalże równym zainteresowaniem, jak i tarty na słodko. Dziś jednak ta druga opcja i wyjątkowe połączenie, które nigdy się nie znudzi. Czas na czekoladę i maliny.

Czytaj dalej
 

Przepis na tort czekoladowo-kokosowy

Udany tort lubimy wszyscy. To doskonałe połączenie warstw ciasta z kremami, które mają zaskakiwać, dawać niepowtarzalne doznania smakowe i zachwycać różnymi konsystencjami. Chcesz dowiedzieć się, dlaczego Twój tort nie wychodzi i co zrobić, by przygotować kokosowo-czekoladową rozkosz dla podniebienia? Sprawdź nasz przepis na tort!

Czytaj dalej